FALKENBERGS SPARBANK

Falkenbergs Sparbank grundades år 1865. Idag är banken en modern bank som, genom samarbete med Swedbank, har tillgång till den senaste utvecklingen av teknik, service, produkter och säkerhet.

RENOVERING & INREDNING
Ett annorlunda uppdrag där vi skulle tänka flödet likt ett hotell, men samtidigt vinna kundens tycke och få till logistiken för en bank i nutid/framtid.

Några turer fram och tillbaka, sedan så lossnade alla detaljer och det växte fram en Mottagningsdisk / Information, Kaffé, Självbetjäning, Betjäning och kassa.

Vi förstärkte banklokalens ursprungs arkitektur och fick fram den fina trappan som går upp till nästa plan. Vi fotade av det fina gamla golvet i banklokalen och tillverkade en hållbar matta som liknar det hårda sten golvet mer eller mindre exakt. Detta gjorde att vi fick flera lugna ytor med mattor utan att banklokalen känns mindre, snarare tvärtom.

Här har vi även med konst ifrån Jenny Sandersson.

Ljussättning var en annan viktigt detalj då det oftast är väldigt vitt och ljust så ändrade vi gjorde ett varmare ljus. Denna bank har sedan gjort att fler banker blivit inspirerade och givit oss uppdraget att ta tag i deras inre miljöer och tänka lite i samma stil.